sportcentrum-de-lis.nl

Just another WordPress site

Vak, Sport, Mannen, Opleiding, Mannelijk, Mensen, Persoon 

Wat is  boksen ? De kunst van het onder ogen zien van een tegenstander en het uitvoeren van de knock-out, vaak aangeduid als boksen, is een van de oudste menselijke competitieve sporten die teruggaat tot de oude Grieken. Het was een van de weinige sporten die als openbare sport werd verkocht, dus het was een spannende tijd in de geschiedenis. Boxers waren sterk, waarschijnlijk de sterkste van hun tijd, ze hadden een ongelooflijk gevoel voor evenwicht en konden ongelooflijke kracht genereren met elke stoot die ze op het hoofd, de kaken of de borst van hun tegenstanders konden landen. Duizenden jaren lang waren de prijsboksers rijke, olijfharige asceten met Mekka-achtige misvormingen die, als het in hun macht lag, hun tegenstanders zo'n ongelooflijke schade konden toebrengen.

Paarden en getrokken waren de oorspronkelijke atleten in de Olympische Spelen van historisch gezien HimNit-taal tot op de dag van vandaag deden ze in 648 voor Christus mee op Griekse wijze. Die oude spelen worden vaak 'de Spelen van de Goden' genoemd. Maar als je meer wilt weten over die tijd, lees dan de verhalen over de epische Griekse Olympische Spelen die zijn opgenomen in de 'Paarden- en getrokken'-saga in de 'Histories of the Champions'. Hier zijn enkele uitstekende voorbeelden van Olympische winnaars en de spellen die ze hebben gewonnen.

Veel boksers claimden hun geluk door de eerste Olympische gouden medaille te winnen. Dit waren mannen als Ap ongeëvenaarde suprematie over alle andere concurrenten; Pez-kansen van alle mogelijke soorten, en een opmerkelijke truc van hand-eyeing en strategie — zowel responsieve als strijdlustige strategieën worden onderwezen in de boeken van Alexander de Grote (2400 v.Chr.). Ap's levensverhaal is interessant en toegankelijk en delen zoals deze worden vaak opgenomen in de geschiedenissen van zijn leven. In de eeuwen die volgden, voerden deze geïnspireerde boksers in de stijl van Achilles en hun medestrijders dezelfde soorten knock-outs uit voor wie ze ook aanvielen. Deze atleten (en ja, ook boekhouders) werden sterren als legendarische gladiatoren, die recht hadden op grote beloningen van het publiek, evenals veel buit. De nadruk ligt hier op hun vastberadenheid om te overleven tot het moment dat hun vijand niet meer in staat was hetzelfde te doen. Moderne boksers kunnen leren van hun potentieel als performers. Pugilisme gaat minder over vrije meningsuiting dan over het bereiken van de hoogst mogelijke prestatie op het gegeven moment en dit vereist veel oefening en vele jaren training.

Een van de grootste kanshebbers voor het allereerste Olympische boksgoud was een jager die bekend staat als Cassius Clay (binnenkort bekend onder de naam Muhammad Ali). Clay, een boksscheidsrechter en af ​​en toe behoorde tot het professionele vechtcircuit in de jaren vijftig. Gedurende deze tijd zou Cassius Clay het symbool worden van het Amerikaanse 'golden boy'-tijdperk van de 20e eeuw. Voordat Clay prof werd, was hij Cassius Julius Clay en zijn voornaam was Muhammad Ali. Cassius Clay had een dramatische stijging om Olympisch goud te claimen (zijn eerste boksgevecht moest uit zijn vergeten amateurcarrière worden geschrapt vanwege gele handschoenen die hij gebruikte, waardoor hij effectief de kampioenschapsklasse licht zwaargewicht oversloeg) en de eer die ermee gepaard ging. Cassius Clay werd erkend als de jager die kon zegevieren met zijn unieke straatvechttechniek, allemaal terwijl ze de vijand ontwijken. Toen Cassius Clay een gouden boksmedaille won op de Olympische Spelen van 1960 in Rome, werd hij de enige bokser van welke noot of onderscheid dan ook die de eerste gouden medaille won terwijl hij al zijn eerdere gevechten verloor. Veel mensen beschouwden dit als een bescheiden ontwikkeling en een ontwikkeling die de status-quo van het Olympisch boksen had kunnen bedreigen. Niettemin veranderde het succes van Cassius Clay de manier waarop boksers vochten en het belang dat hij in de geschiedenis zou verwerven. Cassius Clay maakte de weg vrij voor toekomstige boksers die gebruik zouden maken van zijn unieke stijl, zowel in de ring als op straat. Veel mensen beschouwden dit als een bescheiden ontwikkeling en een ontwikkeling die de status-quo van het Olympisch boksen had kunnen bedreigen. Niettemin veranderde het succes van Cassius Clay de manier waarop boksers vochten en het belang dat hij in de geschiedenis zou verwerven. Cassius Clay maakte de weg vrij voor toekomstige boksers die gebruik zouden maken van zijn unieke stijl, zowel in de ring als op straat. Veel mensen beschouwden dit als een bescheiden ontwikkeling en een ontwikkeling die de status-quo van het Olympisch boksen had kunnen bedreigen. Niettemin veranderde het succes van Cassius Clay de manier waarop boksers vochten en het belang dat hij in de geschiedenis zou verwerven. Cassius Clay maakte de weg vrij voor toekomstige boksers die gebruik zouden maken van zijn unieke stijl, zowel in de ring als op straat.

Waarschijnlijk een andere bekende jager die in de lijst zou kunnen worden opgenomen vanwege zijn stijl en prestaties die van de ring naar de straat drijven, was de Puerto Ricaanse Antonio Rivera Nieva. Antonio Rivera, die een snelle prik van magisch kaliber had, was een tweevoudig Olympisch bronzen medaillewinnaar. Hij won de gouden medaille in het weltergewicht op de Spelen van 1960 in Rome en volgde daarna met overwinningen over de hele wereld. Rivera had zelfs plannen om te boksen voor het Amerikaanse leger tijdens een aantal van zijn reizen om het sportevenement te promoten. Hij wordt vaak de 'aspirine voor de bokswereld' genoemd. Gedurende zijn professionele carrière werd Antonio Rivera Nieva aangeduid als "The Baby Tino" en al zijn aanvallen waren Bottom Round in de sectie Ring Magazine. Zelfs toen Nieva tegen de grote jongens vocht, bewees hij zijn superioriteit ten opzichte van kleinere vechters.

Misschien wel een van de grootste talenten en voordelen van boksen was Felix Trinidad (beter bekend als Rifleman). Tussen 1980 en 1987 was schutter (zoals hij bekend stond) een van 's werelds grootste lichtgewicht boksers.

Leave a Reply

Your email address will not be published.