sportcentrum-de-lis.nl

Just another WordPress site

sport

Bokstraining Voor Boksen

Boksen Den Bosch

Het is bekend dat boksers veel meer slaan dan traditioneel wordt gedacht. Men heeft aangenomen dat de boksregels waren ontworpen om te voorkomen dat vechters zichzelf verwonden tijdens wedstrijden. Het is zeker één van de doelstellingen geweest om vechters te behoeden voor ernstige verwondingen.

Ons systeem van mechanica voor het boksen adresseert de gaten die overblijven in het traditionele boksen, en geeft de bokser een compleet, goed afgerond trainingsregime. Boksers doen meer dan alleen stoten; hun werk omvat voetenwerk en heupbewegingen. Wij richten ons op stoten en beweging, die beide uithoudingsvermogen, snelheid en flexibiliteit vereisen. We zullen uw gezondheid en conditie verbeteren, de vaardigheid ontwikkelen om hard te slaan, en in staat zijn om snel te bewegen. Boksers leren om vloeiend en flexibel mee te bewegen met het gevecht, in plaats van te slaan met verblindende snelheid.

Ons streven om de beste boksuitrusting met de nieuwste technologie te gebruiken, zal u het gevoel en de timing van efficiënt slaan ontwikkelen. U zult uithoudingsvermogen en kracht ontwikkelen, terwijl u die ontwijkende, snelle stoten opjaagt en landt.

Je zult je stoten versterken en krachtiger maken door verschillende combinaties van stoten te gebruiken, in balans te blijven en bewegende delen te verminderen. Je verdediging zal verbeteren terwijl je ontspannen en beschermd blijft.

Snelheid en kracht zijn slechts een deel van het spel. Formele oefeningen zoals pivot boxing, shadow boxing en sparring, en het juiste gebruik van handschoenen, hoofddeksels en bokszakken zijn andere elementen van een bokstraining die je zult leren waarderen. Hoe sneller je beweegt, hoe krachtiger je stoten zullen zijn. Alles wat je doet, bereidt je voor op een echt gevecht. Armen, polsen en enkels doen pijn na een training, maar je bent in training om die pijn te vermijden.

Onze lessen beginnen met een warming-up en stretching, gevolgd door een cardiovasculaire warming-up en cooling-down. Elke les zal bestaan uit ten minste twee studenten in elke gewichtsklasse. We hebben klassen van vijf vechters of een mix van gevorderden, beginners en trainingspartners met de boksers in de gevechten. Ons doel is niet om te kijken naar winnen of verliezen, zolang onze vechters worden voorbereid op het stoppen van harde klappen en een echte behoefte aan zelfverdediging. Er kan een vorm van sparring zijn om de overhand te krijgen voorafgaand aan het gevecht.

Leerlingen leren hoe ze lichamelijk fit, geestelijk alert en sociaal vaardig kunnen worden, maar ook hoe ze zelfverdedigingsvaardigheden kunnen aanleren om zich op straat te verdedigen en om de ring in te gaan. We kijken de hele tijd naar wat de juiste houding is. We kijken niet naar winnen, verliezen, of gewond raken. Zelfs als een van onze vechters zich ongemakkelijk voelt, of als er constant gedrang is in de les, zullen we hen helpen om met de situatie in het reine te komen.

We zullen sparringvaardigheden aanleren zodat studenten hun nieuwe kennis kunnen leren toepassen in de echte situatie, net zoals iemand het zou ervaren in een echte levenssituatie. We zullen ook met onze vechters werken om blessures te voorkomen door hen te trainen in de juiste technieken voor boksen, kickboksen en MMA.

We zullen ook beginnen met basisbewegingen van de lead-hand punch, de jab, lead-hand body punch, linker hook, en rechte rechterhand. We zullen deze bewegingen versterken en de studenten leren vloeiend te bewegen, hun gewrichten te beschermen en hun eigen ritme, timing en coördinatie te gebruiken om deze bewegingen te verbeteren. We oefenen dit aan het begin van de les, zodat schijnbaar onhandige technieken moeiteloos worden om uit te voeren wanneer ze op volle snelheid worden uitgevoerd. We werken aan de techniek totdat de leerlingen hem direct kennen, zonder aarzeling, en in alle richtingen. We laten een klas werken tot niveau 2 en verder, waar we alle systemen samenbrengen in een work out die vloeiend, dynamisch en in ritme is met de stoot, trap, of worp. We staan niet toe dat onze vechters gewond raken tijdens onze trainingen. Dit kan een zeer belangrijke “conditionele” training zijn voor het komende gevecht.

Leave a Reply

Your email address will not be published.