sportcentrum-de-lis.nl

Just another WordPress site

sport

Het belang van een persoonlijke trainer

personal trainer

Sommige mensen denken dat ze gewoon uit de sportschool kunnen stappen en verder kunnen gaan met hun dag. Volgende week ga ik er terug in en til ik nog een paar reps! Ja, zo makkelijk is het. Maar wat je doet is jezelf klaarmaken voor mislukking. Je kunt elke dag trainen en een geweldig lichaam opbouwen, maar jaar na jaar zal je lichaam verslechteren en strakker worden. Dit is het begin van een plateau. Dit is waar consequent zijn met je training echt zal lonen.

Uw lichaam past zich aan aan de stress die het krijgt. Het past zich aan aan de mate van stress die u het oplegt. Hetzelfde geldt voor je lichaam. Hoe meer stress je op je lichaam uitoefent, hoe moeilijker het is om elke keer te tillen. Je moet de uitdaging van elke training aangaan, anders zul je plateauvorming krijgen. Dit betekent dat u waar mogelijk van basis- naar gevorderde oefeningen moet gaan. Als je denkt dat alleen grote spieren het heffen van hogere gewichten mogelijk maken, heb je het mis. Kleine spieren zijn cruciaal voor je succes als bodybuilder. Je moet ook afstappen van je oude manier van doen. Hoewel dit misschien tegengesteld lijkt, zullen kleine spiergroepen er juist voor zorgen dat je zwaarder gewicht tilt. Ik zeg niet dat grote spieren er niet toe doen. In feite, het tegenovergestelde. Maar ze zijn niet meer zo belangrijk als vroeger. Dus waarom zou je die kleine spiergroep niet in gedachten houden als je probeert zwaarder gewicht te tillen?

Gevorderde personal trainers zijn er om u te helpen uw weg naar de top van het podium als bodybuilder te leiden. Een goed voorbeeld hiervan is Joe Weider. Hij kwam voor de professionele bodybuilding- en fitnesswereld. Joe, die ooit een belijdend germanist was in theorie, diende eigenlijk als een inspiratie voor ons allen. Hij was in staat om een van de moeilijkste lifts (wide opinion) te nemen en het te integreren in zijn systeem. Hierdoor kon hij de wereld laten zien dat de voeten van een schaatser (5+ inches) niet plat hoeven te zijn. Ze moeten echter wel elke keer de vloer oversteken.

Stel je voor dat Weider dezelfde beweging nog steeds uitvoert met de hulp van een persoonlijke trainer. De trainer zou het lichaam van Weider in een ongemakkelijke positie plaatsen waardoor hij de beweging niet zou kunnen uitvoeren zoals hij dat zou willen. Weider zou het onmogelijk vinden om zijn kracht op zijn handen te gebruiken. Uiteindelijk zou hij erachter komen dat hij de laatste rep niet comfortabel kon afmaken. Dit zou Weider’s wake-up call zijn. Hij moest zijn lichaam veranderen en een nieuwe vorm geven om de nieuwe stijl van tillen aan te kunnen. In feite was de lichaamstransformatie van Weider meer een logische of berekende verandering dan een transformatie die alleen gebaseerd was op kracht en ruwe kracht. Joe werd sterker en krachtiger dan hij ooit was geweest toen hij zijn vroegere stijl van tillen gebruikte. Hij was in staat om reps in goede vorm af te maken voordat hij deze nieuwe stijl van gewichtheffen gebruikte.

Als u zich afvraagt of een personal trainer noodzakelijkerwijs een goede zaak is met betrekking tot uw fitness en bodybuilding, dan bent u op de goede weg. Onderzoek op basis van wat u specifiek op zoek bent naar. Er zijn mensen die denken dat een personal trainer een verspilling van tijd is. Niet iedereen op aarde onderschrijft dit. Als u ook op de schutting staat, maak er dan een langere van. Een personal trainer zal uw evolutie daadwerkelijk begeleiden. Hij of zij zal je vorm aanpassen om je optimaal te laten profiteren van elke lift die je doet. Hij of zij zal ook in staat zijn om u op het juiste lichaamsvetpercentage te houden. Dit zijn allemaal dingen die goede personal trainers zullen doen. klinkt een beetje overweldigend toch? Nou, geloof me, het is eigenlijk een stuk makkelijker dan het klinkt. Je moet gewoon weten waar je om moet vragen en wat je kunt verwachten.

Lees meer:

Bootcamp Eindhoven

Fitness groepslessen

Leave a Reply

Your email address will not be published.